Ainsley Harriot

Pudding czekoladowy z miękkim środkiem


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pudding czekoladowy z miękkim środkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180g czekolady

180g masła

3 jajka

3 żółtka

6 łyżeczek cukru

3 łyżki mąki

Do dekoracji: cukier puder

gęsta słodka śmietana

 

 

Przygotowanie:


W misce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą stopić masło i czekoladę. Zmiksować jajka i żółtka z cukrem na jednolitą masę. Dodać stopione masło i czekoladę. Wsypać przesianą mąkę, wymieszać łopatką. Wlać do wysmarowanych masłem małych foremek. Piec w piekarniku przez 6 minut w temperaturze około 200 stopni. Można też wstawić foremki do lodówki i upiec tuż przed podaniem. Po wyjęciu gotowe babeczki posypać cukrem pudrem. Podawać udekorowane odrobiną śmietany.

powrót

Podobne przepisy

Tarta kajmakowa Chrissie
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto marchewkowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Rabarbarowe ciasto na oliwie
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.