Janella  Purcell

Pudding chlebowy


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Pudding chlebowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 jajka

półtorej filiżanki mleka sojowego

łyżeczka mielonego cynamonu

ćwierć filiżanki niesłodzonego dżemu truskawkowego

mała babka panettone

 

 

Przygotowanie:


Mieszamy jajka, mleko i cynamon. Panettone kroimy na kromki. Każdą smarujemy dżemem i układamy w formie do zapiekania. Polewamy mieszaniną jajeczną. Wierzch możemy posypać odrobiną brązowego cukru. Formę ustawiamy na blasze wypełnionej wodą i pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

Brownie z bananami
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciastka arabskie bazbuse
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Ciasteczka migdałowe
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.