Marieta  Marecka

Ptysie wytrawne


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2499

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Upieczone ptysie posypane czarnym sezamem

Nadzienie:

4 plastry wędzonego łososia

1 op. twarożku śmietankowego

skórka starta z ½ limonki

1 łyżka kaparów

1 łyżeczka marynowanego pieprzu

2 łyżki poszatkowanej mięty i tymianku cytrynowego

sól

pieprz

Przygotowanie:

Serek przekładamy do miski i rozgniatamy go widelcem. Łososia kroimy w drobną kostkę, pieprz szatkujemy i dodajemy do serka. Ścieramy skórkę z limonki, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i nadziewamy ptysie.

powrót

Podobne przepisy

Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.