Marieta  Marecka

Ptysie wytrawne


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2359

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Upieczone ptysie posypane czarnym sezamem

Nadzienie:

4 plastry wędzonego łososia

1 op. twarożku śmietankowego

skórka starta z ½ limonki

1 łyżka kaparów

1 łyżeczka marynowanego pieprzu

2 łyżki poszatkowanej mięty i tymianku cytrynowego

sól

pieprz

Przygotowanie:

Serek przekładamy do miski i rozgniatamy go widelcem. Łososia kroimy w drobną kostkę, pieprz szatkujemy i dodajemy do serka. Ścieramy skórkę z limonki, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i nadziewamy ptysie.

powrót

Podobne przepisy

(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Placuszki z bursztynem i kwiatami akacji
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczone pieczarki w sosie chili
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.