Marieta  Marecka

Ptysie wytrawne


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2656

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Upieczone ptysie posypane czarnym sezamem

Nadzienie:

4 plastry wędzonego łososia

1 op. twarożku śmietankowego

skórka starta z ½ limonki

1 łyżka kaparów

1 łyżeczka marynowanego pieprzu

2 łyżki poszatkowanej mięty i tymianku cytrynowego

sól

pieprz

Przygotowanie:

Serek przekładamy do miski i rozgniatamy go widelcem. Łososia kroimy w drobną kostkę, pieprz szatkujemy i dodajemy do serka. Ścieramy skórkę z limonki, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i nadziewamy ptysie.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.