Antonio  Carluccio

Pstrąg z wyspy rybaków


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pstrąg z wyspy rybaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pstrąg

koper włoski

cytryna

sól

pieprz

natka pietruszki

masło

 

 

Przygotowanie:


Na folii aluminiowej układamy drobno pokrojony koper włoski oraz plastry cytryny. Na tym „podkładzie” kładziemy rybę. Solimy ją i pieprzymy, w środku i z wierzchu. Posypujemy ją garścią natki. Na koniec masło – wkładamy je do środka ryby, a także kładziemy na wierzchu. Potem zawijamy rybę, tworząc rodzaj woreczka z folii aluminiowej. Rybę pieczemy przez dwadzieścia minut w mocno nagrzanym piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Ryba po marokańsku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotleciki rybne po tajsku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Szczupak po warmińsku ze smażonymi grzybami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łosoś marynowany w balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.