Antonio  Carluccio

Pstrąg z wyspy rybaków


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pstrąg z wyspy rybaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pstrąg

koper włoski

cytryna

sól

pieprz

natka pietruszki

masło

 

 

Przygotowanie:


Na folii aluminiowej układamy drobno pokrojony koper włoski oraz plastry cytryny. Na tym „podkładzie” kładziemy rybę. Solimy ją i pieprzymy, w środku i z wierzchu. Posypujemy ją garścią natki. Na koniec masło – wkładamy je do środka ryby, a także kładziemy na wierzchu. Potem zawijamy rybę, tworząc rodzaj woreczka z folii aluminiowej. Rybę pieczemy przez dwadzieścia minut w mocno nagrzanym piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg z pieca
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Smażone nadziewane kwiaty cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorada w soli
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.