Pstrąg z piniolami, rodzynkami i szpinakiem

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pstrąg z piniolami, rodzynkami i szpinakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

30 ml oliwy

60 g masła

2 pstrągi w całości

wypatroszone i oczyszczone

3 pokrojone ząbki czosnku

4 małe garści świeżego szpinaku

4 łyżki pinioli

4 łyżki rodzynek

sok z cytryny

4 łyżki octu balsamicznego

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło i oliwę. Dopraw pstrąga solą morską i świeżo zmielonym pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Umieść rybę na rozgrzanej patelni i smaż 8-10 minut z obu stron. Na talerzach ułóż liście szpinaku, a na nich rybę. Tłuszcz i soki pozostaw na patelni. Gorąca ryba zmiękczy liście. Na patelni z tłuszczem i sokami pozostałymi po smażeniu ryby umieść czosnek, rodzynki, piniole, sok z cytryny. Podgrzej. Dodaj ocet balsamiczny. Pysznym sosem polej rybę.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.