Marieta  Marecka

Pstrąg z pieca


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pstrąg z pieca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pstrąg w całości

3-4 łyżki miękkiego masła

skórka z cytryny

koperek

sól

pieprz

gałązki tymianku

folia aluminiowa

Przygotowanie:

Rybę myjemy, wyciągamy ew. wnętrzności. Nacieramy w środku solą, pieprzem. Skórkę z cytryny ścieramy. Koperek drobno kroimy. Masło wkładamy do miseczki, dodajemy skórkę z cytryny, koperek, trochę soli i pieprzu. Lekko ucieramy i wkładamy do wnętrza ryby. Solimy i pieprzymy z wierzchu. Kładziemy na wierzch gałązki tymianku i zwijamy rybę w zgrabną kopertkę folią aluminiową. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 st. na ok. 25-30 minut. Można go przygotować na grillu, a najlepiej nafaszerować go wcześniej i wstawić na min. 30 minut do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Okoń duszony w winie
Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryby w tempurze z surówką coleslaw
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Siekany śledź w aromacie gryki pod kołderką z bryndzy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ceviche
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.