Marieta  Marecka

Pstrąg z pieca


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pstrąg z pieca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pstrąg w całości

3-4 łyżki miękkiego masła

skórka z cytryny

koperek

sól

pieprz

gałązki tymianku

folia aluminiowa

Przygotowanie:

Rybę myjemy, wyciągamy ew. wnętrzności. Nacieramy w środku solą, pieprzem. Skórkę z cytryny ścieramy. Koperek drobno kroimy. Masło wkładamy do miseczki, dodajemy skórkę z cytryny, koperek, trochę soli i pieprzu. Lekko ucieramy i wkładamy do wnętrza ryby. Solimy i pieprzymy z wierzchu. Kładziemy na wierzch gałązki tymianku i zwijamy rybę w zgrabną kopertkę folią aluminiową. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 st. na ok. 25-30 minut. Można go przygotować na grillu, a najlepiej nafaszerować go wcześniej i wstawić na min. 30 minut do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w oliwie z puree z kalafiora
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska
Ryba po balijsku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Smażony okoń morski z sosem z czerwonej papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 15)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Barramundi z wietnamską sałatką
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Śledź z patelni z sałatką tabuleh i sosem tahini
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.