Grzegorz  Łapanowski

Pstrąg smażony


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pstrąg smażony
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pstrąg

sól

pieprz

olej rzepakowy do smażenia

1/3 szklanki mielonych orzechów

1 pęczek natki pietruszki

kiełki

cytryna do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Rybę natrzeć solą i pieprzem, panierować w mielonych orzechach. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż nabiorą pięknego złotego koloru. Podawać z cytrynką.

powrót

Podobne przepisy

Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Suflet z sandacza
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sum marynowany w soku z limonki z sałatką z roszponki i mango
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Dorsz marynowany
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szaszłyczki rybne
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.