Maryla Musidłowska

Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej


Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 8729

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pstrąg na osobę

sól, pieprz

gałązka selera naciowego

łyżka oliwy cytrynowej

 

Składniki sosu

3 łyżki oliwy truflowej

1 łyżka soku z cytryny

1 mały wyciśnięty ząbek czosnku

sól

Przygotowanie:

Wnętrze pstrąga posól i popieprz. Do brzuszka włóż gałązkę selera naciowego. Z zewnątrz wysmaruj oliwą cytrynową. Włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 20 minut w temp 190 stopni C. W słoiczku wymieszaj sos z oliwy truflowej, soku cytrynowego, wyciśniętego ząbka czosnku i soli. Polej sosem upieczone pstrągi, wyjęte z folii.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki rybne
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska
Gotowany pstrąg
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#puma0703

21.05.2011 15:04


Mielec

CYTUJ

Przepis na pstrąga pani Maryli jest fantastyczny mało skomplikowany i smaczny a oliwe truflową specjalnie z Włoch przywiozła mi moja mama polecam Smacznego

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.