Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej

Pstrąg pieczony marynowe w oliwie
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 1 pstrąg na osobę
  • sól, pieprz
  • gałązka selera naciowego
  • łyżka oliwy cytrynowej
Składniki sosu
  • 3 łyżki oliwy truflowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 mały wyciśnięty ząbek czosnku
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wnętrze pstrąga posól i popieprz. Do brzuszka włóż gałązkę selera naciowego. Z zewnątrz wysmaruj oliwą cytrynową. Włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 20 minut w temp 190 stopni C. W słoiczku wymieszaj sos z oliwy truflowej, soku cytrynowego, wyciśniętego ząbka czosnku i soli. Polej sosem upieczone pstrągi, wyjęte z folii.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA