Jacques Pépin

Przystawka ze śledzia


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Przystawka ze śledzia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Osączyć słoik śledzia w białym winie o pojemności 360 gramów. Wymieszać w misce z 1 łyżką osączonych kaparów, 1 łyżką gotowego tartego chrzanu, ½ szklanki obranego i pokrojonego w kostkę ogórka oraz ½ szklanki obranego i pokrojonego w kostkę jabłka. Doprawić solidną szczyptą soli, ostrym sosem tabasco i ¼ szklanki kwaśnej śmietany. Wymieszać z 4 szklankami liści różnych gatunków sałaty. Podawać na talerzach lub w kieliszkach do Martini.



© Jacques Pepin

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.