Jamie  Oliver

Przystawka z wędzonego łososia

Jamie Oliver
Przepis z programu Nagi szef Przyjęcie bożonarodzeniowe
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Przystawka z wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


porcja wędzonego łososia
długi ogórek szklarniowy
sok z prawie całej cytryny
2 czubate łyżki gęstej śmietany
starta skórka z cytryny
sól i świeżo zmielony pieprz
szczypiorek

tosty z chleba do podania

Przygotowanie:

Na półmisku rozłożyć luźno plastry wędzonego łososia, można je podzielić na węższe paski. Umyć ogórek, obieraczką do warzyw odkrawać długie plasterki, pozostawiając wodnisty środek z pestkami. Paski ogórka udrapować wokół łososia. Do miski wlać śmietanę, dodać sok z cytryny, zetrzeć skórkę, uważając, żeby nie dostało się albedo. Obficie posolić. Polać sosem rybę z ogórkiem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z tostami.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.