Przyprawa kajuńska

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Przyprawa kajuńska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka kminu rzymskiego

2 łyżki słodkiej papryki

1 łyżka soli

1 łyżka cebuli w proszku

1 łyżka granulowanego czosnku

1 łyżka + 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

1 łyżka białego pieprzu

½ łyżki tymianku

½ łyżki mielonego czarnego pieprzu

½ łyżki oregano

 

 

Przygotowanie:


Postaw żeliwna patelnię na średnim ogniu na i rozgrzewaj ją przez 4 minuty. Wrzuć kmin rzymski i podgrzewaj do moment aż zacznie wydzielać aromat. Odstaw do ostudzenia, a następnie zmiel w młynku do kawy. Dodaj resztę przypraw. Wymieszaj wszystkie składniki i przesyp do szczelnego pojemnika. Tak przygotowaną mieszankę można przechowywać do 2 miesięcy.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto na naleśniki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.