Przekąski do aperitifu

Przekąski do aperitifu
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:



winogrona faszerowane serem kozim:
2 tuziny dużych czerwonych winogron bezpestkowych
ćwierć miarki sera koziego w temp. pokojowej
2 – 3 łyżki śmietany
ćwierć miarki posiekanych pistacji

Umyć owoce i odciąć cienki plasterek skórki z dołu każdego grona, żeby powstała stopka. Odciąć górę. Usunąć trochę miąższu, robiąc w każdym z nich niewielki lejek.
wymieszać w miseczce ser kozi ze śmietaną na gładką masę. Nałożyć ją do rękawa cukierniczego lub torebki z uciętym rogiem. Wycisnąć masę do gron i zwieńczyć pistacjami

pomidorki wiśniowe z oliwkami
2 tuziny pomidorków
ćwierć miarki zielonych oliwek bez pestek
ćwierć miarki oliwek Kalamata bez pestek

Umyć pomidorki i uciąć cienko spody, żeby owoce stały. Usunąć część miąższu nożykiem lub łyżeczką.
pokroić oliwki w paseczki i wymieszać oba gatunki. Nałożyć do pomidorków.

Laura Calder

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA