Przekąski do aperitifu

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Przekąski do aperitifu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




winogrona faszerowane serem kozim:

2 tuziny dużych czerwonych winogron bezpestkowych

ćwierć miarki sera koziego w temp. pokojowej

2 – 3 łyżki śmietany

ćwierć miarki posiekanych pistacji



Umyć owoce i odciąć cienki plasterek skórki z dołu każdego grona, żeby powstała stopka. Odciąć górę. Usunąć trochę miąższu, robiąc w każdym z nich niewielki lejek.

wymieszać w miseczce ser kozi ze śmietaną na gładką masę. Nałożyć ją do rękawa cukierniczego lub torebki z uciętym rogiem. Wycisnąć masę do gron i zwieńczyć pistacjami



pomidorki wiśniowe z oliwkami

2 tuziny pomidorków

ćwierć miarki zielonych oliwek bez pestek

ćwierć miarki oliwek Kalamata bez pestek



Umyć pomidorki i uciąć cienko spody, żeby owoce stały. Usunąć część miąższu nożykiem lub łyżeczką.

pokroić oliwki w paseczki i wymieszać oba gatunki. Nałożyć do pomidorków.



Laura Calder



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

powrót

Podobne przepisy

Marynowany ser kozi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Falafel z fasoli z sałatką
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.