Antonio  Carluccio

Przekąska z suszonych pomidorów

Antonio Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Przekąska z suszonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


suszone pomidory
ocet balsamiczny
oliwa
kapary
anchois
bazylia

Przygotowanie:

Suszone na słońcu pomidory należy wcześniej namoczyć w wodzie, aby utraciły częściowo swój bardzo słony smak. Zalewamy je wodą, tak aby je zakrywała, i dodajemy kilka kropel octu balsamicznego. Zostawiamy je w wodzie na pół godziny, aż staną się miękkie i wilgotne. Można dolać także kilka kropel oliwy. Do każdego pomidora wkładamy kapary, anchois, i świeże listki bazylii. Pomidora zwijamy i przekłuwamy wykałaczką. Można je podawać do aperitifu bądź jako zakąskę.

powrót

skomentuj przepis

#kolagen_mamut

09.12.2011 01:59


Broszków

CYTUJ

a ja znam szybkie i sprawne pomidorki = czipsy z pomidorów z posmakiem bazylii:) tez poleczam je...ale ten przepis wyzej rzadzi:)) mmm

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.