Antonio  Carluccio

Przekąska z suszonych pomidorów


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Przekąska z suszonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

suszone pomidory

ocet balsamiczny

oliwa

kapary

anchois

bazylia

 

 

Przygotowanie:


Suszone na słońcu pomidory należy wcześniej namoczyć w wodzie, aby utraciły częściowo swój bardzo słony smak. Zalewamy je wodą, tak aby je zakrywała, i dodajemy kilka kropel octu balsamicznego. Zostawiamy je w wodzie na pół godziny, aż staną się miękkie i wilgotne. Można dolać także kilka kropel oliwy. Do każdego pomidora wkładamy kapary, anchois, i świeże listki bazylii. Pomidora zwijamy i przekłuwamy wykałaczką. Można je podawać do aperitifu bądź jako zakąskę.

powrót

Podobne przepisy

Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marchewki z estragonem i sosem pomarańczowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

#kolagen_mamut

09.12.2011 01:59


Broszków

CYTUJ

a ja znam szybkie i sprawne pomidorki = czipsy z pomidorów z posmakiem bazylii:) tez poleczam je...ale ten przepis wyzej rzadzi:)) mmm

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.