Antonio  Carluccio

Przekąska z suszonych pomidorów


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Przekąska z suszonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

suszone pomidory

ocet balsamiczny

oliwa

kapary

anchois

bazylia

 

 

Przygotowanie:


Suszone na słońcu pomidory należy wcześniej namoczyć w wodzie, aby utraciły częściowo swój bardzo słony smak. Zalewamy je wodą, tak aby je zakrywała, i dodajemy kilka kropel octu balsamicznego. Zostawiamy je w wodzie na pół godziny, aż staną się miękkie i wilgotne. Można dolać także kilka kropel oliwy. Do każdego pomidora wkładamy kapary, anchois, i świeże listki bazylii. Pomidora zwijamy i przekłuwamy wykałaczką. Można je podawać do aperitifu bądź jako zakąskę.

powrót

Podobne przepisy

Pasta vongole
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Taco z kurczakiem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#kolagen_mamut

09.12.2011 01:59


Broszków

CYTUJ

a ja znam szybkie i sprawne pomidorki = czipsy z pomidorów z posmakiem bazylii:) tez poleczam je...ale ten przepis wyzej rzadzi:)) mmm

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.