Antonio  Carluccio

Przekąska z suszonych pomidorów


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Przekąska z suszonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

suszone pomidory

ocet balsamiczny

oliwa

kapary

anchois

bazylia

 

 

Przygotowanie:


Suszone na słońcu pomidory należy wcześniej namoczyć w wodzie, aby utraciły częściowo swój bardzo słony smak. Zalewamy je wodą, tak aby je zakrywała, i dodajemy kilka kropel octu balsamicznego. Zostawiamy je w wodzie na pół godziny, aż staną się miękkie i wilgotne. Można dolać także kilka kropel oliwy. Do każdego pomidora wkładamy kapary, anchois, i świeże listki bazylii. Pomidora zwijamy i przekłuwamy wykałaczką. Można je podawać do aperitifu bądź jako zakąskę.

powrót

Podobne przepisy

Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantne buraczki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryż z mlekiem kokosowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

#kolagen_mamut

09.12.2011 01:59


Broszków

CYTUJ

a ja znam szybkie i sprawne pomidorki = czipsy z pomidorów z posmakiem bazylii:) tez poleczam je...ale ten przepis wyzej rzadzi:)) mmm

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.