Jacques Pépin

Przekąska z łososia


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Przekąska z łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: ok. 30 kawałków



Przygotowanie

Pokroić 240 gramów sprawionego łososia pokroić na kawałki o boku 2,5 cm. Doprawić ¾ łyżeczki soli, ½ łyżeczki cukru i ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przełożyć do miseczki, podrzucić kilkakrotnie tak, aby przyprawy pokryły kawałki ryby i odstawić na 10 minut. Posiekać świeże zioła (szczypiorek, estragon i natkę pietruszki). Posypać ziołami rybę i kilkakrotnie podrzucić. Ułożyć na półmisku. Wbić wykałaczki w kawałki ryby. Skropić najlepszą dostępną oliwą z pierwszego tłoczenia. Podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg wędzony w herbacie
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Dorsz w sosie maślanym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.