Ainsley Harriot

Przekąska krabowa


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Przekąska krabowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125g świeżego mięsa krabów

kilka dymek

pieprz kajeński

kilka łyżek gęstej

kwaśnej śmietany

sok z połowy cytryny

sól

pieprz

świeża trybula lub natka pietruszki

słodki sos chili

 

 

Przygotowanie:


Mięso krabów, porwane na kawałeczki, włożyć do miski. Dodać pokrojone dymki, pieprz kajeński i śmietanę. Wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać małe porcyjki nałożone na łyżki, udekorowane listkiem trybuli lub pietruszki, z kroplą słodkiego sosu chili na wierzchu.

powrót

Podobne przepisy

Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Spaghetti marinara
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.02) arroz a la marinera
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.