Przekąska krabowa

Przekąska krabowa
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 125g świeżego mięsa krabów
  • kilka dymek
  • pieprz kajeński
  • kilka łyżek gęstej
  • kwaśnej śmietany
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • świeża trybula lub natka pietruszki
  • słodki sos chili

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso krabów, porwane na kawałeczki, włożyć do miski. Dodać pokrojone dymki, pieprz kajeński i śmietanę. Wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać małe porcyjki nałożone na łyżki, udekorowane listkiem trybuli lub pietruszki, z kroplą słodkiego sosu chili na wierzchu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA