Ainsley Harriot

Przekąska krabowa


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Przekąska krabowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125g świeżego mięsa krabów

kilka dymek

pieprz kajeński

kilka łyżek gęstej

kwaśnej śmietany

sok z połowy cytryny

sól

pieprz

świeża trybula lub natka pietruszki

słodki sos chili

 

 

Przygotowanie:


Mięso krabów, porwane na kawałeczki, włożyć do miski. Dodać pokrojone dymki, pieprz kajeński i śmietanę. Wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać małe porcyjki nałożone na łyżki, udekorowane listkiem trybuli lub pietruszki, z kroplą słodkiego sosu chili na wierzchu.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brukselka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Szparagi w sosie pomarańczowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.