Przegrzebki z salsą z mango

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki z salsą z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

jedno pokrojone mango

łyżka soku z limetki

posiekany liść limetki

2 łyżki posiekanej natki kolendry

łyżeczka sosu rybnego

pokrojone chili

8 oczyszczonych przegrzebków (najlepiej z muszlami)

łyżeczka oliwy

8 liści betelu

pół łyżki oleju z makadamii



Przygotowania:

Wymieszać kawałki mango z sokiem i liściem limetki, natką kolendry i sosem rybnym. Schłodzić w lodówce. Przegrzebki skropić oliwą i piec na grillu przez minutę z każdej strony.

Liście betelu ułożyć na muszlach. Na każdym położyć przegrzebka. Udekorować salsą i skropić olejem z makadamii.

powrót

Podobne przepisy

Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.