Przegrzebki z salsą z mango

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki z salsą z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

jedno pokrojone mango

łyżka soku z limetki

posiekany liść limetki

2 łyżki posiekanej natki kolendry

łyżeczka sosu rybnego

pokrojone chili

8 oczyszczonych przegrzebków (najlepiej z muszlami)

łyżeczka oliwy

8 liści betelu

pół łyżki oleju z makadamii



Przygotowania:

Wymieszać kawałki mango z sokiem i liściem limetki, natką kolendry i sosem rybnym. Schłodzić w lodówce. Przegrzebki skropić oliwą i piec na grillu przez minutę z każdej strony.

Liście betelu ułożyć na muszlach. Na każdym położyć przegrzebka. Udekorować salsą i skropić olejem z makadamii.

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Krewetki gremolata
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina odc.1
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki w cieście kataifi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Horapa - owoce morza z makaronem udon
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.