Przegrzebki z chorizo

Przepis z programu Nigel Slater: prosto i smacznie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Przegrzebki z chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 świeże kiełbaski chorizo, pokrojone w plastry

4 pędy dymki, posiekane

2 czerwone papryczki chili, grubo posiekane

24 oczyszczone przegrzebki (6 oczyszczonych muszli, jeśli są dostępne)

2 łyżki płynnego miodu



Przygotowanie:

Mocno rozgrzewamy ciężką patelnię grillową. Smażymy chorizo aż się zrumieni, a soki wyciekną. Dodajemy dymkę i chili, smażymy jeszcze 2-3 minuty. Dokładamy przegrzebki, smażymy z każdej strony 2-3 minuty. Dodajemy miód i mieszamy. Przegrzebki z chorizo nakładamy do 6 muszli i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Młoda ośmiornica z sałatką z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Curry z homarów
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.2) Goa
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pikantne mule z fasolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.