Kylie Kwong

Prosta zupa rybna


Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Prosta zupa rybna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęczek kapusty bok choy

6 filiżanek chińskiego bulionu rybnego (patrz: osobny przepis) (1 filiżanka = 250 ml)

1 łyżka imbiru

posiekanego „na zapałkę”

1 łyżka jasnego sosu sojowego

1 łyżeczka cukru

400 g filetów z ryby o zwartym

białym mięsie

pokrojonych po skosie w paski o szerokości 1 cm

75 g boczniaka

pokrojonego na pół

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 ½ filiżanki kiełków sojowych

¼ filiżanki listków kolendry

2 filiżanki drobno posiekanej dymki

 

 

Przygotowanie:


Z kapusty bok choy wyciąć środek, przekroić w poprzek na 4 części, umyć i odsączyć.
Zagotować bulion. Dodać imbir, sos sojowy oraz cukier, wymieszać. Zmniejszyć płomień, włożyć rybę i gotować minutę na małym ogniu. Włożyć grzyby i gotować 30 sekund. Wrzucić kapustę, gotować kolejną minutę. Dodać olej sezamowy, zdjąć z płyty. Podawać w miseczkach, posypaną kiełkami sojowymi, kolendrą i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Pierożki goutie
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gulasz z dziczyzny
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Makaron chili z kurczakiem ostro-słodkim na Martini
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.