Lucinda Scala  Quinn

Prosciutto z melonem


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Prosciutto z melonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 średni dojrzały melon

obrany i pokrojony na 8 części

8 fig lub 8 połówek brzoskwiń

2 limonki lub cytryny – jedna przekrojona na pół

druga – na 8 cząstek (do dekoracji)

świeżo mielony pieprz (opcjonalnie)

450 g prosciutto (lub innej dowolnej szynki

cieniutko pokrojonej)

 

 

Przygotowanie:


Pokroić owoce na odpowiedniej wielkości kawałki. Pokropić sokiem z połowy cytrusa. Ewentualnie oprószyć pieprzem. Cząstki owoców ułożyć na talerzu i przykryć kawałkami prosciutto. Podawać z cząstką cytrusa.

powrót

Podobne przepisy

Wieża z kanapek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding chlebowy z sałatką ze smażonego szpinaku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.