Si King

Precle


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Precle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jajka

350 g mąki pszennej

250 g tartego sera cheddar plus trochę do posypania

250 g masła (wyjętego wcześniej z lodówki

tak

żeby było miękkie)

2 łyżki nasion kminku

sól

 

 

Przygotowanie:


W misce roztrzepać jedno jajko, wymieszać z mąką, serem, masłem, łyżeczką nasion kminku i szczyptą soli na zwarte ciasto. Odstawić na pół godziny. Rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie na grubość 1 cm. Wycinać precle foremką do precli lub do ciasteczek (albo szeroką szklanką) i przekładać na blaszkę, wyłożoną pergaminem. W innej miseczce roztrzepać drugie jajko, posmarować precle i posypać resztą kminku i tartym serem. Piec na złoto w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza (10-15 minut). Wyjąć i ułożyć na drucianym stojaku do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Cytrynowe ciasteczka z galaretką
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cytryna (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tartaletki z kremem budyniowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Florentynki
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Suszone owoce (odc.35)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szybki tort z gruszkami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Kaszubska drożdżówka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#TbjlxjdCkiwPGEQ

19.04.2012 22:50


CYTUJ

n3Y2T5 <a href="http://lhrlvsbgjbqr.com/">lhrlvsbgjbqr</a>

#OasvLDmo

19.04.2012 05:46


CYTUJ

Thanks for the isnghit. It brings light into the dark!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.