Prażona kukurydza po francusku

Prażona kukurydza po francusku
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztopić masło z czosnkiem i odstawić, żeby przeszło smakiem. Zagrzać olej w dużym garnku, wrzucić kukurydzę, potrząsając, żeby pokryła się tłuszczem. Zakryć i potrząsać garnkiem nad dużym ogniem, aż kukurydza się upraży. Polać ją masłem, uprzednio wyjąwszy z niego czosnek. Potrząsnąć. Posypać ziołami i dwoma rodzajami soli. Znów potrząsnąć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA