Marta Dymek

Bezglutenowe pralinki podróżnicze


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie

odsłon: 124

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szklanka orzechów laskowych

szklanki daktyli, namoczonych w mocnej kawie

1 łyżeczka kakao

1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

¼ chili

szczypta soli morskiej

do obtoczenia: mielone orzechy włoskie, orzechy laskowe, kakao

1 szklanka nerkowców

¾ szklanki suszonego mango, namoczonego we wrzątku

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1 łyżeczka skórki otartej z limonki

szczypta soli morskiej

do obtoczenia: mielone wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Orzechy oraz szczyptę soli umieścić w blenderze z ostrzem S i zmielić w drobne okruchy. Dodać namoczone bakalie i zblendować w lepką masę.
Następnie lekko zwilżonymi dłońmi turlać małe kuleczki i obtaczać w ulubionych składnikach.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puchar truskawkowy z cytrynowym kremem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Naleśniki z sosem pomarańczowym z Cointreau
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Zapieczone lody z sosem zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowy mus
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Ania1976

postów: 1

02.10.2016 11:22

CYTUJ

Będzie pycha. Idę na zakupy

chillinka

postów: 5

16.11.2015 14:14

CYTUJ

to są dopiero pralinki :D

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.