Potrawka z tuńczyka Emiliano

Przepis z programu Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Potrawka z tuńczyka Emiliano
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 łyżki oleju rzepakowego

2 ząbki czosnku, zmiażdżone

700 g świeżego tuńczyka w kawałkach

1 cebula, pokrojona w cienkie talarki

1 chili poblano, drobno posiekana

2 pomidory, bez pestek, pokrojone

kilka pędów świeżego oregano, posiekanych

sól i pieprz

ciepłe tortille

cząstki limonek



Przygotowanie:

Rozgrzewamy wok albo patelnię nieprzywierającą. Dodajemy czosnek, a następnie tuńczyka. Smażymy 3-4 minuty. Dodajemy cebulę i chili poblano i smażymy kolejne 2 minuty. Dodajemy pomidory i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z tortillą i sokiem z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś z czosnkiem niedźwiedzim*
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Tajskie placuszki rybne delii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.