Antonio  Carluccio

Potrawka rybna


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Liguria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Potrawka rybna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łby płytecznika i żabnicy – na wywar

koper włoski

oliwa

szalotka

czosnek

natka pietruszki

przecier pomidorowy

żabnice

kalmary

mule

małże

rozmaite drobne rybki (m.in. ostrosze

małe śledzie)

 

 

Przygotowanie:


Na początek gotujemy wywar rybny na łbach płytecznika i żabnicy. Dodajemy do niego trochę dzikiego kopru, dla aromatu. Do drugiego rondla wlewamy oliwę z oliwek. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną szalotkę i ząbek czosnku. Dodajemy sporą garść posiekanej natki i pomidory. Następnie do sosu wrzucamy mule i małże. Potem dodajemy mięso żabnicy, kalmary i rozmaite drobne rybki. Potrawkę gotujemy przez około 20 minut na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.