Antonio  Carluccio

Potrawka rybna


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Liguria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Potrawka rybna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łby płytecznika i żabnicy – na wywar

koper włoski

oliwa

szalotka

czosnek

natka pietruszki

przecier pomidorowy

żabnice

kalmary

mule

małże

rozmaite drobne rybki (m.in. ostrosze

małe śledzie)

 

 

Przygotowanie:


Na początek gotujemy wywar rybny na łbach płytecznika i żabnicy. Dodajemy do niego trochę dzikiego kopru, dla aromatu. Do drugiego rondla wlewamy oliwę z oliwek. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną szalotkę i ząbek czosnku. Dodajemy sporą garść posiekanej natki i pomidory. Następnie do sosu wrzucamy mule i małże. Potem dodajemy mięso żabnicy, kalmary i rozmaite drobne rybki. Potrawkę gotujemy przez około 20 minut na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz miodowy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Dorada z szynką pata negra
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Świeta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Ryba z curry i garam masalą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Gravlax
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Sardynki z szarmulą w chrupiącej, pikantnej otoczce
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.