Ainsley Harriot

Poncz rumowy mamy Ainsleya


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

Poncz rumowy mamy Ainsleya
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pół szklanki rzadkiego syropu cukrowego: cukier rozpuścić w wodzie i odparować

do momentu

w którym zacznie gęstnieć

4 cytryny i 4 limonki

ograne ze skórki i rozgniecione

łyżeczka angostury

puszka zmiksowanego mango lub nektar z mango

1-2 łyżeczki syropu truskawkowego lub trochę likieru Cassis

rum - wedle uznania (około 200 ml)

lemoniada

sok z owoców tropikalnych

kilka plasterków pomarańczy do dekoracji

pokruszony lód

 

 

Przygotowanie:

Do dużego szklanego dzbanka lub wazy ponczowej dodawać kolejno: syrop cukrowy, rozgniecione cytryny i limonki, angosturę, zmiksowane mango, syrop truskawkowy i rum. Wymieszać, wstawić do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu dolać lemoniadę i sok z owoców tropikalnych. Do szklanki wsypać pokruszony lód, wlać rum, wstawić słomkę, a brzeg szklanki udekorować plasterkiem pomarańczy.

powrót

Podobne przepisy

Domowa oranżada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Kawa pachnąca Indiami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Horchata
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie
Poncz rumowy mamy Ainsleya
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.