Pomidory z pieczoną jagnięciną i burakiem liściowym

Przepis z programu Doskonałe trio (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pomidory z pieczoną jagnięciną i burakiem liściowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

250 – 300 g resztek pieczonej jagnięciny z sosem

3 gałązki tymianku

pęczek buraków liściowych

2 pomidorki koktajlowe

8 małych pomidorów Roma

oliwa extra vergine

sól



Przygotowanie:

Rozgrzejcie piekarnik do temp. 200 stopni C. Zostawcie pomidory w całości. Posypcie je solą i tymiankiem oraz skropcie oliwą. Włóżcie je do naczynia żaroodpornego i pieczcie w temp.200 stopni przez 10- 15 min, aż skórki zaczną pękać. Oddzielcie łodygi od liści buraków liściowych. Przekrójcie łodygi na pół. Przetnijcie większe cząstki. Blanszujcie łodygi, aż zmiękną. Odstawcie je na bok.

Podgrzejcie pieczoną jagnięcinę w sosie własnym. Przełóżcie łodygi buraka liściowego na patelnię razem z jagnięciną. Dodajcie upieczone pomidory i liście buraka. Doprawcie potrawę, kiedy liście zmiękną.





powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.