Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obetnij pomidorom czapeczki. Wydrąż pestki. Posól. Przypraw papryką środki pomidora. Owiń każdą kulkę mozzarelli w plasterek boczku i włóż do wnętrza pomidora. Posiekaj ostrą papryczkę. Pokrój pozostały boczek w paseczki. Ściśle poukładaj pomidory w naczyniu do zapiekania. Posyp paseczkami boczku i ostrej papryki. Zapiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA