Maryla Musidłowska

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem


Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 mięsistych pomidorów

10 plasterków boczku

6 kuleczek mozzarelli

ostra papryczka

tymianek

sól

pieprz

słodka papryka suszona

 

Przygotowanie:

Obetnij pomidorom czapeczki. Wydrąż pestki. Posól. Przypraw papryką środki pomidora. Owiń każdą kulkę mozzarelli w plasterek boczku i włóż do wnętrza pomidora. Posiekaj ostrą papryczkę. Pokrój pozostały boczek w paseczki. Ściśle poukładaj pomidory w naczyniu do zapiekania. Posyp paseczkami boczku i ostrej papryki. Zapiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kapusta czerwona z żurawinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.