Pomarańcze w syropie

Pomarańcze w syropie
Oceń przepis:
75 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kg pomarańczy
  • 1 litry wody
  • 0,5 kg. cukru trzcinowego
  • 2 łyżki esencji z kwiatu pomarańczy
  • laski cynamonu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nieobrane pomarańcze następnie pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać esencję z kwiatu pomarańczy. Całość gotować ok. 30 min. Syrop z owocami przełożyć do dużego garnka. Dodać cukier i ponownie zagotować ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu. Przełożyć do wysterylizowanych słoików.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA