Tomasz Deker

Polvorones


Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Polvorones
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g masła

120 g cukru pudru

5 ml ekstraktu waniliowego

2 g cynamonu

200 g mąki

150 g posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Utrzyj maso z cukrem. Następnie dodaj ekstrakt z wanilii i wszystko razem zmiksuj.
Do przygotowanej masy dodaj przesianą mąkę pszenną oraz cynamon.
Dodaj także posiekane orzechy włoskie i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotowane ciasto nakładaj do foremek. Ciastka włożyć do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni C przez 10-12 minut.
Po wyjęciu z pieca obsyp ciastka cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Tarta jabłeczna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lawendowe ziarna piasku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Torcik ziemniaczany z owocami cedru
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasteczka z białej czekolady
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mazurek kajmakowy z orzechami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne, Ciasta wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta-pudding z panettone
Jamie  Oliver
Przepis z programu Wystrzałowe Święta Jamiego
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

ankaszym

postów: 80

12.05.2017 08:59

CYTUJ

Ciekawy przepis, mam tylko pytanie w przepisie podana jest mąka, czy ma znaczenie jaki rodzaj mąki użyje, może być zwykła uniwersalna szymanowska?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.