Polvorones

Polvorones
Oceń przepis:
70 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 200 g masła
  • 120 g cukru pudru
  • 5 ml ekstraktu waniliowego
  • 2 g cynamonu
  • 200 g mąki
  • 150 g posiekanych orzechów włoskich

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utrzyj maso z cukrem. Następnie dodaj ekstrakt z wanilii i wszystko razem zmiksuj.
Do przygotowanej masy dodaj przesianą mąkę pszenną oraz cynamon.
Dodaj także posiekane orzechy włoskie i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotowane ciasto nakładaj do foremek. Ciastka włożyć do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni C przez 10-12 minut.
Po wyjęciu z pieca obsyp ciastka cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA