Polewa balsamiczna

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Polewa balsamiczna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 szklanka octu balsamicznego

½ szklanki soku owocowego (na przykład z gruszek, granatów, jabłek, czarnych porzeczek)



Przygotowanie:

Do rondelka wlać ocet i sok. Podgrzewać, aż płyn się zagotuje. Zmniejszyć ogień i gotować, aż zmniejszy swoją objętość o połowę. Polewa nabrana na łyżkę, powinna się do niej kleić. Przelać do słoika. Przechowywać w lodówce.





@Annabel Langbein



powrót

Podobne przepisy

Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.