Polenta z pomidorkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Polenta z pomidorkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki wody

sól

2 łyżki oleju roślinnego

3/4 szklanki kaszki kukurydzianej

pomidorki koktajlowe

oliwki

oliwa z oliwek

cukinia

 

 

Przygotowanie:


2 szklanki wody zagotowujemy, solimy, dodajemy 2 łyżki oleju roślinnego i najważniejsze - 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej. Gotujemy około 30 minut, co jakiś czas mieszając. Masę wlewam do salaterek lub prostokątnego naczynia (jeśli chcę mieć kostki). Kiedy się ściągnie można ją podać po prostu z pomidorkami koktajlowymi i polaną oliwą z oliwek lub podać podsmażoną ze ślimaczkami z cukinii, które posmarowane są czerwonym pesto z posiekanymi oliwkami. Możliwości jest bardzo dużo - wszystko zależy od wyobraźni.

powrót

Podobne przepisy

Minizapiekanki z ziemniaków
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Makaron z sosem orzechowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Remulada selerowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.