Polędwiczki z żabnicy z sosem mango - danie w 15 minut

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby

Polędwiczki z żabnicy z sosem mango - danie w 15 minut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 polędwiczki z żabnicy

4 boczniaki

3-4 łyżki oliwy z oliwek

1 cytryna

1/2 łyżeczki miodu

1/3 pęczka kopru

bazylia (kilka listków)

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 ząbek czosnku

1/2 szklanki przecieru z mango

1/2 szklanki białego wytrawnego wina

kardamon

 

 

Przygotowanie:


Polędwiczki z żabnicy zmacerować w oliwie z dodatkiem soku i skórki z cytryny, miodu, koperku, natki pietruszki, bazylii i czosnku. W tej samej marynacie usmażyć boczniaki pokrojone w paseczki.
Przygotować przecier ze świeżego owocu mango i na rozgrzanej i skropionej oliwą z oliwek patelni podgrzać go, dodając białe wytrawne wino oraz kardamon. Usmażoną rybę ułożyć na talerzu na boczniakach i sakura mix, polać sosem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.