Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem

Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 5 ząbków czosnku
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu
  • 1/3 miarki musztardy dijońskiej *
  • dwie polędwiczki wieprzowe
  • 4 plastry boczku
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

3 ząbki czosnku wrzucamy do brytfanny. Układamy w niej 3 gałązki rozmarynu tworząc rodzaj rusztu, na którym ułożymy zamarynowane polędwiczki. Przygotowujemy marynatę. Kroimy dwa ząbki czosnku. Siekamy listki z czwartej gałązki rozmarynu. Przekładamy składniki do miseczki i dodajemy do niej musztardę dijońską. Doprawiamy marynatę świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy. Polędwiczki umieszczamy w torebce strunowej, dodajemy do niej marynatę i przez godzinę schładzamy mięso w lodówce. Po tym czasie układamy polędwiczki na sznurku wędliniarskim i każdą dekorujmy dwoma plastrami boczku. Całość związujemy. Przekładamy polędwiczki na ruszt z rozmarynu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury stu dziewięćdziesięciu stopni Celsjusza.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA