Anna Olson

Polędwiczki wieprzowe w suchej glazurze


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Polędwiczki wieprzowe w suchej glazurze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Sucha glazura

2/3 szklanki jasnego brązowego cukru

3 ząbki czosnku, drobno posiekane

1 łyżka drobno otartej skórki z pomarańczy

3 łyżki papryki

1 łyżka ziarna sezamu

1 łyżka mielonego imbiru

1 łyżka mielonej kolendry

2 łyżeczki miałkiej soli

2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka wodorowinianu potasu

6 polędwiczek wieprzowych



Przygotowanie

Aby przygotować suchą glazurę, wymieszaj brązowy cukier i czosnek ze starta skórką pomarańczową. W osobnej misce połącz pozostałe składniki, a następnie dodaj do przygotowanej mieszaniny z cukrem. Usuń błonki z polędwiczek. Rozgrzej grill. Obtocz mięso w suchej glazurze i natychmiast ułóż na grillu. Piecz bez przykrycia przez 8-10 minut z każdej strony. Daj mięsu chwilę odpocząć przed pokrojeniem w plastry i podaniem.



© Anna Olson

powrót

Podobne przepisy

Żeberka wołowe pieczone w kawie i kakao
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Żeberka
(odc.009) grillowany udziec jagnięcy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczeń po bawarsku z plackami ziemniaczanymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Gulasz wołowy z nutą kakao i warzywami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.