Marieta  Marecka

Polędwiczki na zimno


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Polędwiczki na zimno
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 polędwiczka wieprzowa

rozmaryn świeży

sól

pieprz młotkowany z kolendrą

Przygotowanie:

Polędwiczkę czyścimy, wycinamy błonę, kroimy na pół, suszymy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, drobno poszatkowanym rozmarynem i obtaczamy w pieprzu. Układamy na foli aluminiowej, ściskamy i rolujemy. Zawijamy folię na końcach. Wkładamy do pieca nagrzanego do 100 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Przed wyciągnięciem z pieca można sprawdzić temperaturę wewnątrz polędwiczki - powinna wahać się między 68 a 72 st. Studzimy i zimną kroimy. Podajemy na zimno.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) pieczony kurczak po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlet wieprzowy z confit z czerwonej cebuli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.