Marieta  Marecka

Polędwiczki na zimno


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Polędwiczki na zimno
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 polędwiczka wieprzowa

rozmaryn świeży

sól

pieprz młotkowany z kolendrą

Przygotowanie:

Polędwiczkę czyścimy, wycinamy błonę, kroimy na pół, suszymy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, drobno poszatkowanym rozmarynem i obtaczamy w pieprzu. Układamy na foli aluminiowej, ściskamy i rolujemy. Zawijamy folię na końcach. Wkładamy do pieca nagrzanego do 100 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Przed wyciągnięciem z pieca można sprawdzić temperaturę wewnątrz polędwiczki - powinna wahać się między 68 a 72 st. Studzimy i zimną kroimy. Podajemy na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Indyk pieczony z brzoskwiniami i imbirem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czulent
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia żydowska
Smażona mielona wołowina, ziemniaki w mundurkach, sos pomidorowy
Jamie  Oliver
Przepis z programu 30 minut Jamiego (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Pulpeciki z kurczaka w sosie koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Burger po zagrzebsku z sałatą i salsą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.