Kim McCosker

Polędwiczki jagnięce po marokańsku


Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Polędwiczki jagnięce po marokańsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jagnięce polędwiczki

½ szklanki mieszanki marokańskich przypraw

olej z makadamii

1 słodka papryka

 

 

Przygotowanie:


Natrzyj obficie polędwiczki jagnięce mieszanką przypraw marokańskich. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju i usmaż polędwiczki tak, jak lubisz. Dodaj pokrojoną na podłużne kawałki paprykę, zdejmij patelnię z ognia i odstaw, żeby mięso „odpoczęło”. Podawaj polędwiczki pokrojone na plastry, na liściach sałaty.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z kurczaka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia marokańska
Grandos nachos
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Duszony stek w maderze z pięcioma rodzajami grzybów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Lasagne z kaczką
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Dania z kaczki
Sznycle w panko
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.