Donna Dooher

Polędwica wołowa w ziołach


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Polędwica wołowa w ziołach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg polędwicy w równym kawałku

¼ szklanki (60 ml) oliwy z oliwek

2 łyżeczki (10 ml) posiekanego rozmarynu

2 łyżeczki (10 ml) posiekanej natki

2 łyżeczki (10 ml) posiekanego tymianku

2 łyżeczki (10 ml) posiekanego czosnku

1 łyżka stołowa (15 ml) gruboziarnistej soli

1 łyżka stołowa (15 ml) świeżo mielonego pieprzu

tarta ziemniaczana

1 szklanka (250 ml) marmolady z czerwonej cebuli

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Obwiązać wołowinę sznurkiem i natrzeć oliwą. Wymieszać zioła z czosnkiem i równomiernie pokryć mięso. Doprawić solą i pieprzem. Na ognioodpornej patelni zrumienić polędwicę ze wszystkich stron i wstawić do piekarnika na 20 – 25 minut. Po upieczeniu odstawić na 10 minut, by mięso odpoczęło. Podawać z tartą ziemniaczaną i marmoladą z cebuli.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.