Polędwica wołowa w sosie piwnym z szalotkami

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Polędwica wołowa w sosie piwnym z szalotkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

625 g polędwicy wołowej

12 obranych szalotek

2 posiekane czerwone cebule

1 łyżka przecieru pomidorowego

3 obrane ząbki czosnku

600 ml ciemnego lekko chmielonego piwa

3 gałązki tymianku

25 g masła

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka mąki

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż polędwicę z obu stron na oliwie z oliwek i maśle aż zrobi się brązowa. Na tej samej patelni usmaż s

powrót

Podobne przepisy

Polędwica z jelenia z zapiekanymi owocami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Stir fry z kolczocha i wołowiny
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Grandos nachos
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kotlety wieprzowe z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rostbef wołowy gotowany z jajkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Nóżki kurczaka z kiszonymi cytrynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.