Poke z tuńczyka, purée z mango z imbirem i dymki w tempurze

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb

Poke z tuńczyka, purée z mango z imbirem i dymki w tempurze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki poke z tuńczyka:

450 g tuńczyka na sushi

skórka z ½ pomarańczy

1 łyżeczka oleju sezamowego

1½ łyżeczki sosu sojowego o małej zawartości soli

1 cienko pokrojona dymka



Składniki purée z mango i imbiru:

miąższ z 1 mango bez skórki

1 kawałek świeżego imbiru, starty i odciśnięty

1 szczypta soli



Składniki dymki w tempurze:

500 ml ciasta na tempury

2 dymki, przecięte na trzy kawałki

1 l oleju, w garnku o objętości 4 l



Składniki sałatki z homara i awokado:

1 cały homar, mięso ugotowane, wyjęte z pancerza i pokrojone w małe kawałki

1 awokado

2 łyżki majonezu

nieco sosu tabasco

sos z ½ cytrynu

sól (do smaku)



Przygotowanie poke z tuńczyka:

Wymieszaj wszystkie składniki. Trzymaj w lodówce do podania.



Przygotowanie purée z mango i imbiru:

Wrzuć składniki do miksera i zmiksuj na gładką masę. W razie potrzeby możesz dolać nieco wody.



Przygotowanie dymki w tempurze:

Rozgrzej tłuszcz do 175°C. Zanurzaj dymkę w cieście i smaż na złocistobrązowo.



Przygotowanie sałatki z homara i awokado:

Włóż składniki do miseczki i wymieszaj. Trzymaj w lodówce do podania.



© 2012 Christopher Thompson





powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.