Anna Olson

Podsuszane w piekarniku pomidorki koktajlowe


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Podsuszane w piekarniku pomidorki koktajlowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 garście dojrzałych pomidorków koktajlowych

2 łyżki oliwy

2 łyżeczki cukru

½ łyżeczki grubej soli

¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 105 stopni C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Przekrój pomidorki na połówki i ułóż na blasze miąższem do góry. Pokrop pomidorki oliwą, posyp cukrem, solą i pieprzem i piecz, aż podeschną, ale się nie przypieką (ok. 75 min). Odstaw do ostygnięcia i przechowuj w lodówce przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.