Laura Calder

Podstawowy beszamel


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Podstawowy beszamel
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 ml mleka

kawałek cebuli lub ząbek czosnku

liść laurowy

1 – 2 łyżki masła

1 – 2 łyżki mąki

sól i pieprz

 

Przygotowanie:


Do mleka wrzuć kawałek cebuli lub czosnek, liść laurowy, zagotuj i odstaw na 15 min. Roztop masło w rondlu. Wymieszaj je z mąką i pogotuj chwilę. Stopniowo dodawaj mleko. Gotuj ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw.

powrót

Podobne przepisy

Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Baba ghanoush
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia koszerna
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.