Laura Calder

Podsmażane szparagi


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Podsmażane szparagi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 pęczki szparagów

500 g każdy

oliwa

gruboziarnista sól morska

świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie:

Odetnij twarde końce szparagów i wyrzuć je. W rondlu podgrzej kilka łyżek oliwy. Kiedy będzie już gorąca, włóż partiami szparagi do rondla. Podsmaż je, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę szczypcami. Powinny być złociste i miękkie, ale nie zbyt delikatne. Smażenie powinno trwać około 5 min, w zależności od grubości szparagów. Dopraw szparagi solą i pieprzem. Ułóż na półmisku i podaj.

powrót

Podobne przepisy

(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tapas
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Złociste cebulki
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.