Ricardo Larrivee

Płonące czereśnie


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Płonące czereśnie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka stołowa masła

398 g czereśni (najlepiej Bing) w kompocie

odsączonych

1 łyżka stołowa cukru

2 łyżki stołowe ciemnego rumu

lody waniliowe

 

 

Przygotowanie:


Na patelni roztop masło. Dodaj czereśnie i cukier. Smaż na silnym ogniu przez 2 minuty. Dolej rum i podpal. Odparowuj przez minutę. Podawaj gorące z lodami.

powrót

Podobne przepisy

Mus z gorzkiej czekolady
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Gorzka czekolada (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sorbet cytrynowy z tequilą
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.