Płaszczka z salsefią, grzybami i sosem z czerwonego wina

Płaszczka z salsefią, grzybami i sosem z czerwonego wina
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oskrobane i umyte korzenie salsefii przekrój na trzy części. Wrzuć do zakwaszonej wody. Dzięki temu salsefia zachowa kolor, gdy czyścisz kolejne korzenie.
Gotowe porcje wrzuć do garnka z czysta wodą i doprowadź do wrzenia. Do wody wsyp szczyptę soli i zakwaś ją łyżką octu albo sokiem z jednej cytryny. Warzywo zmięknie po 12-tu minutach lub kwadransie, jeśli korzenie były grubsze. Wyjmij kawałki korzeni i pozostaw na sicie, żeby odparowały i wystygły.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA