Rick Stein

Płaszczka z ciemnym masłem


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Płaszczka z ciemnym masłem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

płaszczka

marchew

cebula

seler naciowy

liście laurowe

pieprz ziarnisty

solone masło

kapary

czerwony ocet winny

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Ugotować rybę w wywarze z marchwi, cebuli, selera naciowego, liści laurowych z ziarnami pieprzu. Czas gotowania 15 – 20 minut. Roztopić na patelni dwa, trzy kawałki solonego masła. Po ugotowaniu, ułożyć płaszczkę na talerzu i posypać kaparami. Do roztopionego masła dodać octu winnego i posiekaną natkę pietruszki. Polać nim rybę.

powrót

Podobne przepisy

Barramundi z miso i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Filety z dorsza w cieście piwnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Torcik z sardeli i endywii
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.