Placuszki z tuńczyka z suszonymi pomidorami

Placuszki z tuńczyka
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Tuńczyka odciskamy z zalewy i wrzucamy do miski, dodajemy drobno pokrojone chili, pomidory, czosnek i szczypiorek. Mieszamy dokładnie rozdrabniając tuńczyka widelcem, posypujemy startym parmezanem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i tymiankiem. Jajo z mlekiem rozkłócamy dokładnie w kubeczku i łączymy z tuńczykiem. Posypujemy mąką i znów dokładnie łączymy widelcem. Dodajemy płatki owsiane i mieszamy. Porcjami smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy na papierze. Podajemy gorące np. z musem z awokado.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA