Gary  Rhodes

Placuszki z koziego sera, papryki i dymki


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Placuszki z koziego sera, papryki i dymki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 jajo

150 ml mleka

125 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka stołowa ziemniaczanego purée

drobno posiekana

mała

czerwona papryka

1 czubata łyżka stołowa posiekanej dymki

1 łyżka stołowa startego parmezanu

75 g pokrojonego w kostkę koziego sera

sól i pieprz

oliwa do smażenia

kawałek masła do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Wbij do miski jajo, wlej mleko, ubij. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, ziemniaczane purée i wymieszaj. Dorzuć paprykę i dymkę. Wymieszaj, dodaj parmezan i kozi ser. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Na teflonową patelnię wlej nieco oliwy. Masę nakładaj łyżką. Smaż na średnim ogniu przez parę minut, aż placuszki będę złocistobrązowe. Przewróć i smaż, dodając odrobinę masła, żeby powstała chrupka skórka. Trzymaj w ciepłym miejscu, aż usmażysz wszystkie placuszki.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajka posche z sałatką z buraczków
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rukiew wodna z imbirem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.