Placuszki z cukinii z miętą i fetą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Placuszki z cukinii z miętą i fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pół małej cebuli

posiekana biała część pora

rozdrobniony ząbek czosnku

4 starte cukinie (odsączyć nadmiar wody)

pół filiżanki fety

łyżka suszonej mięty

2 jajka

ćwierć filiżanki ricotty

jogurt naturalny

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszystkie składniki poza jogurtem. Nabierać ciasto łyżką i formować placuszki. Smażyć na oliwie, aż będą złociste. Podawać z jogurtem naturalnym.

powrót

Podobne przepisy

Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasztet z grochu z kurkami
Jola Słoma
Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.