Katia Roman-Trzaska

Placuszki rybne


Przepis z programu Little Chef (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 4411

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Na masę rybną

1 ½ szklanki zimnych, pogniecionych ziemniaków

400 g tuńczyka z puszki

1 łyżka masła

duża szczypta świeżego czarnego pieprzu

starta skórka z ½ cytryny

sól

1 jajko

Do panierowania i smażenia

2 jajka

½ szklanki bułki tartej

¼ szklanki masła

2 łyżki oleju

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszaj łyżką wszystkie składniki na masę. Nałóż łyżkę masy na dłoń i uformuj płaski dysk. Następnie panieruj w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smaż placuszki na patelni aż będą złoto-brązowe.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.