Donna Dooher

Placki ziemniaczane rosti


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

Placki ziemniaczane rosti
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g ziemniaków

¼ szklanki (60 ml) niesolonego masła

2 łyżki stołowe (30 ml) posiekanego rozmarynu

1 łyżka stołowa (15 ml) gruboziarnistej soli

1 łyżka stołowa (15 ml) świeżo mielony pieprz

tłuszcz z kaczki do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Zetrzeć ziemniaki na grubej tarce i rękami odcisnąć sok. Wymieszać z roztopionym masłem, rozmarynem, solą i pieprzem. Na żeliwnej patelni rozgrzać na dużym ogniu 1 łyżkę stołową (15 ml) kaczego tłuszczu, nałożyć porcję ziemniaków,

powrót

Podobne przepisy

Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Placuszki z liści jasnoty białej
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Karczochy z makaronem penne
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Endywie z pomarańczami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.